Αρχική Σελίδα Ο Σύνδεσμος Λαγκάδια Νέα- Ανακοινώσεις Ηχώ των Φωτογραφίες FORUM Χρήσιμοι Επικοινωνία

 

Weather by Freemeteo.com

How to make a Website
hit counter
 

 

 

Νέα

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  Δημοσίευση: 22.02.2017

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας Του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών μέσα σε κλίμα πατριωτικής αγάπης και ανάτασης.

Πλούσιο και υψηλής ποιότητας το μουσικό πρόγραμμα που "συνόδευσε" την εκδήλωση, με τραγούδια αφιερωμένα στην Μάνα του τόπου μας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της άρτιας οργάνωσης, έφερε εις πέρας η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας Κυρία Άννα Ανδρουτσοπούλου, με απόλυτη επιτυχία. Αθρόα συμμέτοχη- παρουσία συμπατριωτών, μελών και φίλων του Συνδέσμου μας, αλλά και των εκλεκτών προσκεκλημένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, επιβράβευσε αυτή την μεγάλη την πολιτιστική πρωτοβουλία του ΔΣ.

Ο Σύνδεσμος μας τίμησε μεταθανατίως, με ειδική πλακέτα (την οποίαν παρέλαβαν 5 εγγόνια που ήρθαν ειδικά για τον λόγο αυτόν ), την Ελένη Καγιούλη, ως γνήσιο παράδειγμα ηρωικής Λαγκαδινής Μάνας. Το Πολεμικό Μουσείο "πλημμύρισε" Λαγκάδια και οι συμπατριώτες μας είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας της εκδήλωσης να γευτούν από τον "μπουφέ", που προετοίμασαν Λαγκαδινές Κυρίες, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά. Οι συζητήσεις και οι ευχές περίσσεψαν σ αυτό το ιδιαίτερο και ανεπανάληπτο Λαγκαδινό αντάμωμα.

Παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια τραγούδησαν με σειρά εμφάνισης οι: π. Χρήστος Πετρόπουλος, Πέρσα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Νίκος Καραγιάννης, Νάντια Καραγιάννη, η χορωδία Τρίπολης "Ορφέας" και ο Κώστας Παυλόπουλος με την ολιγομελή χορωδία του.

Συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων καθώς και η κα Χριστίνα Ασημακοπούλου που συνόδευσε στο πιάνο την Πέρσα.

Το Δ.Σ με αισιοδοξία καλωσόρισε το νέο έτος ευχόμενο σε όλους υγεία , προκοπή, και ευόδωση των συλλογικών και προσωπικών στόχων.

Και του χρόνου!

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

 

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  Δημοσίευση: 12.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών σας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 12 μ.μ στο Πολεμικό Μουσείο.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μάνα του τόπου μας, με τραγούδια του λαού μας από την Αρκαδία και άλλες γωνιές της πατρίδας μας,τραγούδια που στο πέρασμα του χρόνου δεν λησμονήθηκαν. Τη μουσική των τραγουδιών θα αποδώσει ένα από τα τέσσερα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων με μαέστρο τον Άγγελο Ηλία και θα συνοδεύσουν οι τραγουδιστές Βελεσιώτη Φωτεινή, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης, Πέρσα, Κώστας Παυλόπουλος,συμμετοχή στην εκδήλωσή μας θα έχει και η χορωδία Ορφέας Τρίπολης.Θα διαβαστούν κείμενα σχεικά με το θέμα της εκδήλωσης από την ηθοποιό Ελένη Κοκκίδου. Παρουσιάζει την εκδήλωση η υπεύθυνη του πολιτιστικού Άννα Ανδρουτσοπούλου.

Στο ομορφότερο αντάμωμα  στις 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Πολεμικό Μουσείο. Ας είμαστε όλοι εκεί!

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤOΥ  ΣΥΝΔΕΣΜOΥ  ΤΩΝ  ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ  ΣΤΗΝ  ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  Δημοσίευση: 08.10.2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή των συμπατριωτών και επισκεπτών - φίλων του Συνδέσμου μας πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου από Αγ. Παρασκευή Λαγκαδίων η προγραμματισμένη από το Δ.Σ. εκδήλωση. 5 χορευτικά σύνολα από τις 5 πόλεις της Πελοποννήσου παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας στο πολυπληθές κοινό την ιστορία, τις παραδόσεις, εν τέλει τον πολιτισμό της πατρίδας μας.

 Η άψογη παρουσία των πολυπληθών χορευτικών συνόλων και η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης από την κα Άννα Ανδρουτσοπούλου, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου μας και υπεύθυνη των πολιτιστικού τμήματος του Συνδέσμου μας καθήλωσαν τους συμπατριώτες και φίλους, προσφέροντάς τους ένα μουσικοχορευτικό θέαμα ιδιαίτερης ποιότητας και ευαισθησίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20.30 μ.μ. (στο Δημοτικό χώρο του γηπέδου της Αγ. Παρασκευής) με ορχηστρικά του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Σαλέα) ενώ ταυτόχρονα υπήρχε προβολή video σε γιγαντοοθόνη με θέμα τα Λαγκάδια (παραγωγή της ΕΡΤ).

Στις 21.00 ξεκίνησε η εκδήλωση με την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κα Άννα Ανδρουτσοπούλου να καλωσορίζει τους συμπατριώτες και φίλους.

Μετά το καλωσόρισμα - χαιρετισμό της Αντιπροέδρου εκλήθη στο βήμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ο οποίος απηύθυνε με τη σειρά του (εκ μέρος του Δ.Σ.) σύντομο χαιρετισμό οι οποίοι δημοσιεύονται παρακάτω:

Χαιρετισμός - Καλωσόρισμα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας Κας Άννας Ανδρουτσοπούλου.

«Αγαπητοί συμπατριώτες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και φίλοι. Σας υποδεχόμαστε με μεγάλη συγκίνηση και χαρά σε αυτόν το χώρο όπου τα τελευταία 43 έτη ως προσκυνητές του τόπου μας συναντιόμαστε και ταξιδεύουμε στον χρόνο, μέσα από τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας, τα τραγούδια και τους χορούς μας.

Εύχομαι η σημερινή μας συνάντηση, το σημερινό μας ταξίδι να ανταποκριθεί στις υψηλές μας προσδοκίες και να σας προσφέρει πνευματική ανάταση και αισιοδοξία».

Χαιρετισμός Προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.

«Αγαπητοί συμπατριώτες - ισσες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και φίλοι προσκυνητές, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών, σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση. Μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να εμπλουτίσει και ενδυναμώσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 43 έτη σε αυτόν τον χώρο της Αγ. Παρασκευής Λαγκαδίων.

Είναι γεγονός ότι σήμερα η χώρα μας, η επαρχία μας και βεβαίως τα Λαγκάδια προσπαθούν να μείνουν όρθια στον γενικότερο ξεπεσμό του κόσμου. Αποστολή μας, αποστολή του Συνδέσμου μας, είναι η μετουσίωση της ασχήμιας και της εξαχρείωσης σε ομορφιά και πολιτισμό, διαδίδοντας και προβάλλοντας την ιστορία, τις παραδόσεις και τα ήθη της πατρίδας μας. Διατηρούμε αγιάτρευτη την αγωνία για τον τόπο μας και υπερήφανοι για την καταγωγή μας, συνεχίζουμε μια πατριωτική προσπάθεια 118 ετών. Συνεχίζουμε παρά τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες μια πατριωτική προσπάθεια εδώ, στον τόπο γεννήσεως και καταγωγής μας, μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Χρ. Νικήτα (Στρατολάτη) τότε Γ.Γ. του Συνδέσμου μας.

Κυρίες και κύριοι, Λαγκαδινές και Λαγκαδινοί, αγαπητοί επισκέπτες, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας για τη ομόφωνη στήριξή τους, την κα Άννα Ανδρουτσοπούλου για την οργάνωση - υλοποίηση της σημερινής μας εκδήλωσης, την περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Γορτυνίας, την Αντιδήμαρχο κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου και τον μουσικό κ. Κώστα Παυλόπουλο, τους οποίους θεωρούμε συνεργάτες και φίλους του Συνδέσμου μας για την αρωγή και στήριξη της προσπάθειάς μας. Όρθιοι λοιπόν αντιπαλεύουμε τη πολιτιστική εξαχρείωση και την περιρρέουσα απαισιοδοξία με χορούς και τραγούδια της πατρίδας μας.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους του Δ.Σ. για την παρουσία σας, η οποία εμψυχώνει και ενθαρρύνει το έργο μας. Καλώ την Αντιπρόεδρο και υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος του Συνδέσμου μας κα Άννα Ανδρουτσοπούλου στο βήμα για την παρουσίαση της εκδήλωσης. Νάστε καλά»!

Ακολούθως ο κ. Κώστας Παυλόπουλος (Δ/ντής του καλλιτεχνικού προγράμματος) συνοδευόμενος από τους εξαίρετους μουσικούς αδελφούς Φιλιππίδη (κλαρίνο - βιολί) καλωσόρισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο με τα τραγούδια του «ανοίγοντας» ουσιαστικά την εκδήλωση.

Με τη σειρά που εμφανίστηκαν επί σκηνής, ακολούθησαν και χόρεψαν χορούς από τα Επτάνησα το Λύκειο Άργους, από τη Φλώρινα το Λύκειο Κιάτου, από την Τζιά και την Κύθνο το Λύκειο Πύργου, από την Ανατολική Ρωμυλία ο χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σκέπης Καλαβρύτων και τέλος το Λύκειο Τρίπολης έκλεισε την εκδήλωση με Αρκαδικούς χορούς. Τα χορευτικά σύνολα προλόγισε - παρουσίασε με μοναδικό τρόπο η Oργανωτική υπεύθυνη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Το καταπληκτικό φινάλε της εκδήλωσης, όπου όλα τα μουσικά σύνολα (με περισσότερους των 90 χορευτών) έγιναν «ένα» μεταξύ τους και με τον κόσμο χορεύοντας και τραγουδώντας επισφράγισε με ιδανικό τρόπο την εκδήλωση αυτή του Συνδέσμου μας.

Αξιοσημείωτη η παρουσία σε ειδικό πάγκο, στην είσοδο του γηπέδου της συμπατριώτισσάς μας κας Mαρίας Σταυροπούλου (μαζί με την Γ.Γ. του Συνδέσμου μας κα Γ. Μαυρίδου), όπου παρουσιάστηκε στους προσερχομένους το βιβλίο «Ψάχνοντας ανθρώπους».

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας συγχαίρει (και μέσω της «Ηχούς») την υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος κα Άννα Ανδρουτσοπούλου για την άψογη προετοιμασία, οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Γορτυνίας, την κα Μαρία Διαμαντοπούλου, τον κ. Κώστα Παυλόπουλο και τους εξαίρετους μουσικούς που «έντυσαν» μουσικά την εκδήλωση. Χωρίς τη συμμετοχή και στήριξη των φορέων αυτών και την ουσιαστική αρωγή τους η εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Η άμεση ανταπόκριση των 5 χορευτικών συνόλων από 5 πόλεις της Πελοποννήσου στην πρόσκληση του Συνδέσμου μας και οι εξαιρετική παρουσία τους, τιμά τον Σύνδεσμό μας, τα Λαγκάδια και επιβραβεύει τις προσδοκίες και τους στόχους μας. Ευχαριστούμε τα Λύκεια Ελληνίδων και τον Χορευτικό Όμιλο Σκεπαστού Καλαβρύτων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σύνδεσμό μας προσέφερε δείπνο σε χορευτές και μουσικούς που αφιλοκερδώς συμμετείχαν και μόχθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσής μας, ανταποκρινόμενοι με συνέπεια στην πρόσκλησή μας.

O Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών συνεργαζόμενος με τους τοπικούς φορείς και με προσωπικότητες θα συνεχίσει και στο μέλλον να λειτουργεί προάγοντας πολιτιστικές αξίες του τόπου μας και όχι μόνο.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  Δημοσίευση: 10.06.2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

1) 5 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ) : Ο Κινητός Μαστογράφος της Ελλην. Αντικαρκινικής Εταιρείας επισκέφτηκε τα Λαγκάδια, στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου για καρκίνο του μαστού. Είναι η 5η φορά την τελευταία 14ετία που πραγματοποιείται αυτός ο προληπτικός – απαραίτητος έλεγχος στα Λαγκάδια για τις γυναίκες της περιοχής μας, είναι το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Συνδέσμου μας με την Ε.Α.Ε.
Η σημαντική προσέλευση των Λαγκαδινών αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση που κατακτήθηκε (από τις ίδιες) όσον αφορά την πρόληψη αυτής της ασθένειας.

2) 26 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ) : Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών στις 09:30πμ θα πραγματοποιήσει την ετήσια αρτοκλασία στον Ι.Ν.Αγ. Βαρβάρας στην Δάφνη.
 

3) 22 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ): στις 20:20μμ στο Δημοτικό Χώρο της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδίων θα παρουσιαστούν Δημοτικοί - Παραδοσιακοί χοροί. Πέντε πόλεις της Πελοποννήσου, Πέντε χορευτικά σύνολα των Λυκείων Ελληνίδων, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών και συναντώνται στην Αγία Παρασκευή στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Λαγκάδια.

Την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Πολιτιστικό Τμήμα του Συνδέσμου μας με απώτερο σκοπό τον «εμπλουτισμό» των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, την προβολή και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 
Με την συμπαράσταση της περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας, του Τ.Σ. Λαγκαδίων, του κου Κώστα Παυλόπουλου (υπεύθυνου των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το Δημοτικό Τραγούδι στα Λαγκάδια) θεωρούμε ότι η εκδήλωση αυτή μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει μέρος αυτού του θεσμού που σήμερα ονομάζουμε «Πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στα Λαγκάδια, Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού.»

Η παρουσία των συμπατριωτών μας και των συμπολιτών της ευρύτερης περιοχής θα δώσει δύναμη και κουράγιο στο Συνδέσμου μας να υλοποιεί με δύναμη ανάλογες πρωτοβουλίες πολιτισμού και προόδου.

Πέντε πόλεις (Καλάβρυτα, Πύργος, Τρίπολη, Άργος, Κιάτο)
Πέντε χορευτικά σύνολα συναντώνται στην Αγία Παρασκευή, Λαγκαδίων την Παρασκευή 22 Ιουλίου (στις 20:30) και σας περιμένουν !

 

 

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Δημοσίευση: 09.06.2016

 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου (στις 9.30 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί η Αρτοκλασία του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Δάφνης. Με την εκδήλωση αυτή, που αποτελεί Καταστατική υποχρέωση, τιμούμε την ίδρυση του ιστορικού-πατριωτικού μας Συνδέσμου (έτος ιδρύσεως 1898).

Καλούμε τα μέλη μας, τους συμπατριώτες και φίλους, ιδιαίτερα των γειτονικών Δήμων (Αγ. Δημητρίου, Ηλιουπόλεως, Βύρωνα, Ν.Σμύρνης, κτλ) όπως με την παρουσία τους τιμήσουν την υπερεκατονταετή διαδρομή του Συνδέσμου μας.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά σε παρακείμενο Καφέ.

Συμμετέχουμε, στηρίζουμε και ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου μας!

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

 

 

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ  Δημοσίευση: 24.03.2016

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ’21, ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στην Πλ. Αγγ. Σικελιανού στην Ηλιούπολη συναντήθηκαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας για να τιμήσουν τον Λαγκαδινό μπουρλοτιέρη, ήρωα της επανάστασης του ’21 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη).

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Ηλιούπολης Κος Βαλασσόπουλος Βασίλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ηλιούπολης και μέλη του Δ.Σ. Αρκάδων της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποίησε ο Πάτερ  Δωρόθεος .

Η Κα Ρένα Μήκου, στην οποία είχε ανατεθεί από το Δ.Σ. η παρουσίαση της εκδήλωσης κάλεσε στο βήμα το μέλος του Δ.Σ. Κο Κυριαζόπουλο Αριστομένη ο οποίος μίλησε για τον τιμώμενο Λαγκαδινό ήρωα, για τον αδικημένο από την πολιτεία μπουρλοτιέρη της επανάστασης του ’21.

Με ζεστό, ουσιαστικό και παραστατικό λόγο ο ομιλητής, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Καραβόγιαννη, στη ζωή και τα ηρωικά του κατορθώματα, αλλά και στην λιτότητα και την σεμνότητα με την οποίαν έζησε.

Εν συνεχεία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Αττική Λακαδινών και του Δημάρχου Ηλιούπολης.

Τους σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου και του Προέδρου του Συνδέσμου μας ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης –τη βοήθεια της ακούραστης Κας Ρένας Μήκου- και η σημαντική συμμετοχή των συμπατριωτών μας, μελών και φίλων του Συνδέσμου απέδειξαν την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ανάλογων τιμητικών- επετειακών εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερα, σ’ αυτές τις δύσκολες και σκοτεινές εποχές, η προβολή και γνώση της ένδοξης ιστορίας των Λαγκαδινών ηρώων μας ενθαρρύνει και διδάσκει τις νεώτερες γενεές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες «φιλοξενήθηκαν» από τον Σύνδεσμο μας στο Δημοτικό Περίπτερο του Δήμου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» όπου εκεί είχαν την ευκαιρίας να απολαύσουν καφέ, ποτά, αναψυκτικά και εδέσματα σ’ ένα ζεστό Λαγκαδινό περιβάλλον…

 Και του χρόνου !!

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

 

 

 

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ  Δημοσίευση: 18.03.2016

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΤΙΜΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Στις 20 Μαρτίου (Κυριακή) στις 12 το μεσημέρι ανταμώνουμε στην πλατεία Αγγ. Σικελιανού (κοντά στα Κανάρια) στην Ηλιούπολη.

Εκεί, μαζί με εκπροσώπους από το Δήμο Ηλιούπολης και τον Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης, τα μέλη του Συνδέσμου μας και οι συμπατριώτες μας Λαγκαδινοί, θα τιμήσουμε τον ήρωα του ’21, τον μπουρλοτιέρη της επανάστασης, Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη).

Αναδεικνύουμε και γνωστοποιούμε από νεώτερες γενεές τους Λαγκαδινούς αγωνιστές του ’21 σε ξηρά και σε θάλασσα!

Ομιλητής: Κος Άρης Κυριαζόπουλος (μέλος του Δ.Σ.)

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ  Δημοσίευση: 15.02.2016

Στις 7 Φλεβάρη στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε το πρώτο του έτους Λαγκαδινό αντάμωμα, καλώντας τα μέλη του και τους συμπατριώτες στην κοπή της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση, άρτια οργανωμένη από τα μέλη του Δ.Σ. και τη αρωγή μελών του Συνδέσμου μας, σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχής των συμπατριωτών, όσο και από πλευράς ποιότητας και οργάνωσης.

Στον 1ο όροφο του κτηρίου η χορωδία "Ορφέας" από την Τρίπολ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Συνδέσμου μας, παρουσίασε παραδοσιακά και άλλα τραγούδια από το ελληνικό μουσικό ανθολόγιο, ενθουσιάζοντας τους πατριώτες, μέλη και φίλους του Συνδέσμου μας, που ανταποκρίθηκαν προσερχόμενοι μαζικά.

Στον ίδιο χώρο, έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου και εν συνεχεία μοιράστηκαν κομμάτια πίτας σε όλους.

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα (παστό, ποικιλίες αρκαδικών τυριών, πίτες, γλυκά και ποτά) στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

Η συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από τετραμελή ορχήστρα υπό τον κο Δημήτριο Ρέππα (κλαρίνο-κιθάρα-αρμόνιο), έδωσε μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και κεφιού στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν στους ήχους της δημοτικής μουσικής μέχρι αργά το μεσημέρι.

Με πατριωτική αγάπη, συλλογική προσπάθεια, αισιοδοξία, κέφι και χορούς, υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά.

Και του Χρόνου!!!

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

       
       
   
       

 

 

 

 

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  Δημοσίευση: 19.01.2016

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 (12:00μμ) στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών (Δ. Σούτσου 46 Αμπελόκηποι) ο Σύνδεσμος μας προσκαλεί τα μέλη του, συμπατριώτες και φίλους στην Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.
Στη εκδήλωση θα δώσει το παρόν η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» από την Τρίπολη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συνδέσμου μας.
Στον μπουφέ που θα ακολουθήσει (κρασί, εδέσματα, αναψυκτικά) θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια της Αρκαδίας (κλαρίνο – κιθάρα) από ολιγομελή ορχήστρα.
Η συμμετοχή καθορίστηκε στο ποσόν των (δέκα) 10€ ανά άτομο, μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδίων (διδασκαλία παραδοσιακών χορών).
Καλούνται οι συμπατριώτες να δώσουν το παρόν σε αυτό το πρώτο του έτους Λαγκαδινό αντάμωμα του Συνδέσμου μας.
Ας υποδεχτούμε με αισιοδοξία και τραγούδια τη νέα χρονιά !

Υ.Γ.: Εύκολη πρόσβαση με μετρό (στάση Αμπελόκηποι).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Δημοσίευση: 8.12,2015

Από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου στα γραφεία της Παγγορτυνιακής Ένωσης, εξελέγη το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.

Μετά την πρώτη συνεδρίαση των εκλεγέντων μελών του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συνδέσμου και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, το Δ.Σ. συνεστήθη σε σώμα ως εξής:

 

Ιωακείμ Χ. Φιλόπουλος, πρόεδρος

Άννα Ανδρουτσοπούλου, αντιπρόεδρος

Γεωργία Μαυρίδου του Σταύρου, Γραμματέας

Ανδρέας Πλουμπίδης του Γεωργίου, Ταμίας

Βούλα Αλεξοπούλου, μέλος

Παναγιώτης Κάππος, μέλος

Φώτης Μποζίκας, μέλος

Ευθύμιος Κιάμος, μέλος

Αριστομένης (Άρης) Κυριαζόπουλος, μέλος

 

Αναπληρωματικά μέλη (κατά σειρά ψήφων):

Διονύσης Σιοκορέλης

Ελένη Τσιότρα

Θεόδωρος Χουντής

Νίκος Σκαφιδάς

Ελένη Κίντζιου

 

Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Αποστόλης Κιάμος, Ρένα Μήκου, Φωτεινή Παναγούτσου

Αναπληρωματικό μέλος ο Βασίλης Σιοκορέλης.

 

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δημοσίευση: 12.11,2015

 

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 (στις 11:00 π.μ) στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης (Πειραιώς 1) θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδέσμου μας.

Καλούνται οι συμπατριώτες μας, μέλη του Συνδέσμου μας, να δώσουν δυναμικό και μαζικό "παρών". Επίσης, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. καλούνται να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, υποβάλλοντας σχετική δήλωση στα γραφεία του Συνδέσμου (Γλάδστωνος 8). Η εγγραφή των μελών προκειμένου να δικαιούνται συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, καθορίστηκε με απόφαση του Δ.Σ. στο ποσόν των 10 ευρώ (αντί των 25 ευρώ).

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γεν. Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα επαναληφθεί, σύμφωνα με το καταστατικό μας, την επόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στην ίδια αίθουσα την ίδια ώρα.

Ας δώσουμε όλοι το "παρών"στην κορυφαία αυτή Συνέλευση του Συνδέσμου μας.

Η παρουσία και η γνώμη όλων των συμπατριωτών είναι αναγκαία για τα Λαγκάδια και τον πατριωτικό μας Σύνδεσμο.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με πάθιος και αισιοδοξία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών.

 

ΔΥΟ ΛΑΓΚΑΔΙΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Δημοσίευση: 20.09.2015

Δύο παλιές ηχογραφήσεις από δίσκο των 45 στροφών με Λαγκαδινό περιεχόμενο. Πρόκειται για 2 μελοποιημένα ποιήματα των Λαγκαδινών ποιητών Παναγιώτη Βλαχογιάννη και Ηλία Κατσόγιαννη. Και τα δύο ποιήματα αναφέρονται στις νοσταλγικές τους αναμνήσεις από τα Λαγκάδια. Τραγουδά η Γιοβάννα.

 

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ηλίας Π. Κατσόγιαννης

 

Πώς λαχταρώ με μια ματιά,

στη διπλανή σου ρεματιά,

ρίχνοντας τον καημό μου,

να σ’ αγκαλιάσω μια στιγμή,

-μπούστος της κόρης το κορμί-

σπιτάκι πατρικό μου.

 

Και σαν ιδώ -βάστα καρδιά-

τον πλάτανο, την καρυδιά,

τις λεύκες, το βρυσάκι...

Θεέ μου! και να ‘ταν δυνατό,

να παίξω το κυνηγητό,

τους βόλους, το σκοινάκι.

  

Να φτάσουν σ’όνειρο κει δα

-μελίσσι που χοροπηδά-

τ’αδέλφια κ’ οι γονιοί μου.

Να κάψουμε, μέσα στη στιά,

το χάρο και την ξενητειά,

τη θλίψη τη δική μου. 

ΑΝΟΙΞΗ

Παναγιώτης Γ. Βλαχογιάννης

 

Άνοιξη πώς με τυραννάς

πλάνα τη σκέψη μου γυρνάς,

στα δροσερά Λαγκάδια.

σε παιδιακίσιες ομορφιές,

Μαγιοπλεγμένες ζωγραφιές,

σ΄ αστρολουσμένα βράδυα.

 

Στης πόλης πια την συχασιά

αποζητώ την ξενιασιά

στους αγιασμένους τόπους.

να ξαναζήσω τα παλιά,

μες στου χωριού την αγκαλιά,

με τους παλιούς ανθρώπους.

 

Άνοιξη πια δε μου γελάς

βρύση το δάκρυ μου κυλάς,

στο πατρικό μου σπίτι·

Κει του πατέρα μου η ψυχή,

πλανιέται τώρα μοναχή,

σαν έρημο σπουργίτι.

 

Άνοιξη νιότης μου χαρά,

πρώτη μου αγάπη με φτερά,

θαμμένη μες το μνήμα.

μείναν τα όνειρα καημοί,

τα λόγια μούσκεψαν λυγμοί,

σε μοιρολόγι ποίημα.

 

 

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ Δημοσίευση: 13.09.2015

 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών, έδωσε το "παρών" στις 25 Ιουλίου στον Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, έξω από τον χώρο του σταδίου, τα μέλη του Δ.Σ. υποδέχτηκαν μέλη του Συνδέσμου μας και συμπατριώτες (-ισσες).

Οι συμπατριώτες μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του Συνδέσμου μας ιδιαίτερα όσον αφορά το "ζήτημα" της αξιοποίησης του Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδίων το οποίο παραμένει κλειστό την τελευταία 5ετία. Η προσφορά έντυπων εκδόσεων (Ηχώ, περιοδικό "Λαγκάδια", τόμος Ηχούς τελευταίας 5ετίας κ.ά.) και η ανανέωση των συνδρομών της Ηχούς για το τρέχον έτος ανέδειξαν και φέτος το ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και τις απαιτήσεις των συμπατριωτών μας για την παρουσία και το έργο του πατριωτικού, ιστορικού Συνδέσμου μας.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί την κα. Διαμαντοπούλου Μαρίνα, η οποία, για άλλη μια φορά, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής μερίμνησε για τη "στέγαση" του Συνδέσμου μας  σε αυτό τον καλαίσθητο χώρο.

 

ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ Δημοσίευση: 01.09.2015

 Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών, με αφορμή το καλοκαίρι που πέρασε, αφιερώνει στους απανταχού συμπατριώτες το παρακάτω ποίημα του Λαγκαδινού Παναγιώτη Βλαχογιάννη. Το Δ.Σ. εύχεται ένα καλό φθινόπωρο στους Λαγκαδινούς, στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου.

 

ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

 

Το βραδυνό σαν αρχινά

και σβύνουνε τα δειλινά

ροδοβαμμένα,

γυρνώ σε καλοκαιριανά

χρόνια παλιά Λαγκαδιανά

κι αγαπημένα.

 

Βρίσκω πατέρα κι αδερφούς,

ξαδέρφια, έρωτες κρυφούς,

το σπιτικό μου,

και το χωριό, ζώντας γλυκούς

παλιούς μου ήχους παιδικούς,

νοιώθω δικό μου.

 

Στην κρεμαστή την αγορά

κατηφορίζουν τα νερά

και τραγουδάνε

κι από πλατάνια ισκιερά

τα ρέματα τα βουερά

τ’ αϊδόνια κελαϊδάνε.

 

Φτάνω στην ώρια γειτονιά

μ’ολανοιγμένα τα πανιά

παλιές λαχτάρες

θύμησες δίχως λησμονιά

ψάχνουν να βρουν παιδιών ντουνιά,

φωνές κι αντάρες.

   

Στ’αυλάκια τα χωματερά

της Παναγιάς τρέχουν νερά

και μουρμουρίζουν

μες στο χωριό Θεού χαρά,

καίνε φανάρια λαδερά,

νυχτοποτίζουν.

 

Στα περιβόλια τα δασιά,

που οργιές φουντώνουν φυλλωσιά

σαν ξεδιψάνε

ρουφάν νερό μ’αχορτασιά

δένουν καρπούς μ’αφροδροσιά

κι ανθοβολάνε.

 

Τι πανηγύρι αληθινό

των Λαγκαδιών το βραδινό

στους ώριους κήπους!

Γυμνώνω πόδια κι αρχινώ

μες στις βραγιές να πλατσουρνώ

κι ακώ τους χτύπους,

 

του Ρωλογιού π’αργομετρά

τις νύχτιες ώρες, τα νεκρά

ονείρατά μου.

Κι ως η καρδιά μου αναφτερά

βρύσες κυλάνες καφτερά

τα δάκρυά μου...

Στης θύμησης την πλησμονή

βαθιά απ’τον χρόνο, μακρινή

κι αγαπημένη

ακώ μια γνώριμη φωνή,

η θεια-Μικρή με υπομονή

καιρούς προσμένει.

 

Η αγκαλιά της προσφορά,

παίρνουν τα πόδια μας φτερά

και μας μαζώνει

τριγύρω της κάθε φορά

στη σάλα με τα πατερά

και το μπαλκόνι.

 

Στης νύχτας την καλοκαιριά

μπρος στην βαθήσκιωτη καρυά

η θεια θυμήθη

την Ρήγισσα με τα φλωριά

τον δράκο, τ’άγρια τα θεριά

στο παραμύθι.

 

Αδελφοξάδελφα, παιδιά,

των παιδοχρόνων συντροφιά

τρεχάτε όλοι,

με καλαμπόκια στην ποδιά

πήρα τη Φρόσω μυρωδιά

στο περιβόλι.

Ξαναγυρνάτε στα παλιά

Καθώς πιστρέφουν τα πουλιά

Για αραξοβόλι

Μες στης νυχτιάς τη σιγαλιά

Στην παραδείσια μας φωλιά

Το περιβόλι.

 

Κι ας ξαναγίνουμε μικροί

να πεταχτούμε στ’αντικρύ

το γκρέμιο σπίτι,

την τώρα γεύση την πικρή

να μας γκλυκάνει η θεια Μικρή

μ’αραποσίτι,

 

που θα το ψήνει στην φωτιά

μέσα στη χόβολη, στη στια,

στο φτωχικό της.

Νόστος και θλίψη μας πλατειά

καντήλι μας στην ξενιτιά

ολόδικό της.

 

Γαλάζια καλοκαιριανά

των Λαγκαδιών εσπερινά

μ’άστρα λουσμένα,

καρδιά μου, σκίρτα αποσπερνά

σαν δάκρυ η θύμηση γυρνά

στα περασμένα!

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ Δημοσίευση: 08.07.2015

Μετά 2ωρον περίπου από το πέρας της αρτοκλασίας στην κατάμεστη αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδίων ξεκίνησε η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί από το Δ.Σ. με θέμα ‘’Αξιοποίηση Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδίων - Η πρόταση του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών πού βρισκόμαστε σήμερα;’’
Πριν την παρουσίαση των ομιλητών προβλήθηκε film 5λεπτης διάρκειας με θέμα ‘’εικόνες από την μαθητική ζωή του Γυμνασίου’’.
Την επιμέλεια αυτής της προβολής είχε ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Τσαλκάνης (το γένος Χριστοδουλοπούλου) με αποκλειστικό σκοπό την παρουσίασή της σ’ αυτήν την εκδήλωση του Συνδέσμου μας.
Ακολούθως ο Γ.Γ. του Συνδέσμου μας Κος Διονύσιος Σιοκορέλης κάλεσε στο βήμα τον εκλεκτό Πρ.Πρόεδρο του Συνδέσμου Κο Ηλία Γιαννικόπουλο, ο οποίος με λόγο καθαρό και τεκμηριωμένο αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Γυμνασίου και στον ιδιαίτερα παιδευτικό και πολιτιστικό ρόλο που διαδραμάτισε επί δεκαετίες.
Ο ομιλητής επικρότησε και συνηγόρησε στην αξιόλογη πρόταση του Συνδέσμου μας, για την πολύπλευρη αξιοποίηση του περίκαλλου ιστορικού αλλά εγκαταλελειμμένου κτιρίου, καταλήγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τιμούμε τον μόχθο και τις αγωνίες των προγόνων μας για την ύπαρξη και συντήρηση αυτού του ‘’φάρου’’ του πολιτισμού της γενέτειρας.
Το βήμα ακολούθησε εν συνεχεία ο Κος Ιωάννης Νικολακόπουλος ο οποίος συγκίνησε το ακροατήριο με τον γλαφυρό λόγο του και με τις παραστατικές αναδρομές του στα μαθητικά χρόνια και την μαθητική ζωή … προ 65 ετών.
Τέλος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κος Ιωακείμ Φιλόπουλος από βήματος παρουσίασε την πρόταση του Δ.Σ. για την αξιοποίηση του Γυμνασίου, αναφερόμενος εκτενώς στα αίτια τα οποία ευθύνονται για την καθυστέρηση της υλοποίησης αυτής της πρότασης.
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και βεβαίως τους εκατοντάδες συμπατριώτες οι οποίοι ενυπογράφως στηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία του Συνδέσμου.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις αρκετών συμπατριωτών, μεταξύ των οποίων του αντιδημάρχου Γορτυνίας Κου Κανέλλου Νικήτα,του δασκάλου Κου Δημ. Αναστόπουλου, του συμπατριώτη μας ιατρού Κου Ιωάννη Τσιαούση και των μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας Κων. Ευθυμίου Κιάμου και Θεοδώρου Χουντή.
Όλοι εξήραν την πρωτοβουλία-πρόταση του Συνδέσμου και συμφώνησαν ότι αποτελεί ιερό πατριωτικό χρέος προς την γενέτειρα και την ιστορία της η συνέχιση αυτής της προσπάθειας μέχρι την υλοποίησή της.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου των Αττική Λαγκαδινών δια του προέδρου του αφού ευχαρίστησε τους συμπατριώτες για την αθρόα συμμετοχή τους στην εκδήλωση, υποσχέθηκε την εντατικοποίηση των προσπαθειών (του Δ.Σ.) προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση-λειτουργία και διάθεση του ιστορικού κτιρίου στους Λαγκαδινούς φορείς του Δήμου και όλους όσους επιθυμούν να προβάλλουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.
Οι φωτογραφίες από τον αγαπητό συμπατριώτη και φίλο του συνδέσμου μας κ.Κανέλλο Γιαννικοπουλο (πατήστε για μεγέθυνση)

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/gWE7AIWKGh4

   

 

 

 

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ Δημοσίευση: 08.07.2015

Σημαντικός αριθμός συμπατριωτών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συνδέσμου μας, δίνοντας το παρόν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις κατά το διήμερο 27-28/ Ιουνίου στα Λαγκάδια.
Οι ‘’ προσκυνητές ‘’ μέλη και φίλοι του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών έφθασαν με το ειδικά ‘’ναυλωμένο’’ πούλμαν το Σάββατο στις 13:30 μ.μ. στα Λαγκάδια.
Το πρωί της Κυριακής έγινε η αρτοκλασία από τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών χοροστατώντας του σεβασμ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία και συλλειτουργούντων του πρωτοσύγγελου της Ι.Μ. π. Ιακώβου Κανάκη και του αιδ. π. Νικολάου Ρουμελιώτη.
Την καταστατική αυτή εκδήλωση που γίνεται ‘’επί τη επετείω της ιδρύσεως’’ του Συνδέσμου μας, τίμησε πλήθος συμπατριωτών (μονίμων κατοίκων και Αθηναίων) κατακλύζοντας τον ιερό χώρο του ναού.
Μετά το πέρας της τελετής προσεφέρθησαν άρτοι από τον Σύνδεσμό μας προς όλους τους συμμετέχοντες.

 

Οι φωτογραφίες από τον αγαπητό συμπατριώτη και φίλο του συνδέσμου μας κ.Κανέλλο Γιαννικοπουλο (πατήστε για μεγέθυνση)

   

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ Δημοσίευση: 13.06.2015

 

 

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ Δημοσίευση: 30.05.2015

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ στα ΛΑΓΚΑΔΙΑ (27 - 28 Ιουνίου)

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η αρτοκλασία του Συνδέσμου μας (επί της επετείου της ιδρύσεως του) στα Λαγκάδια.


Όσοι συμπατριώτες επιθυμούν να «εκδράμουν» συμμετέχοντας σ'αυτή την πρωτοβουλία του Δ.Σ., καλούνται όπως επικοινωνήσουν μέχρι τις 10 Ιουνίου στα παρακάτω τηλέφωνα:
6944 627640 (Ιωακείμ Φιλόπουλος)
6980 786368 (Βούλα Αλεξοπούλου)
6932544313 (Μποζίκας Φώτιος)


Η μετακίνηση των συμπατριωτών θα γίνει με πούλμαν το οποίο θα αναχωρήσει το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 10:00π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη, έμπροσθεν του ξενοδοχείου Stanley, και θα επιστρέψει την Κυριακή 28 Ιουνίου το βράδυ.


Το κόστος της συμμετοχής είναι :
15€ (ανά άτομο για το πούλμαν)
50€ (το δίκλινο, για όσους επιθυμούν διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Κεντρικόν»).


Η αρτοκλασία θα γίνει από τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών την Κυριακή 28 Ιουνίου μετά τη Θεία Λειτουργία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης δημοσιεύεται στην ΗΧΩ του Απριλίου.
Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι, όπως συμμετάσχουν στη διήμερη «προσκυνηματική» απόδραση στα Λαγκάδια του πατριωτικού μας Συνδέσμου.
Επίσης, την Κυριακή 28 Ιουνίου, μετά το πέρας της αρτοκλασίας, στις 11:30 πμ, το Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών καλεί τους συμπατριώτες στο Γυμνάσιο - Λύκειο Λαγκαδίων σε ενημερωτική «συνάντηση», με θέμα «Ενέργειες του Δ.Σ. για την αξιοποίηση του Γυμνασίου - Λυκείου -πού βρισκόμαστε σήμερα;»


Στη συνάντηση αυτή προσκλήθηκαν η Περιφέρεια, ο Δήμος Γορτυνίας, το Τοπικό Συμβούλιο Λαγκαδίων όπως επίσης και οι πατριωτικοί Σύλλογοι που ενεργοποιούνται στα Λαγκάδια προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους, αφού ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου.


Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των πατριωτικών μας στόχων γιατί
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά !!

 

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ >>

 

 

 

 

Website created by Dimitrios Tsalkanis www.dimitsal.com