Αρχική Σελίδα Ο Σύνδεσμος Λαγκάδια Νέα- Ανακοινώσεις Ηχώ των Φωτογραφίες FORUM Χρήσιμοι Επικοινωνία

 

Powered by Calendar Labs

 

 

Weather by Freemeteo.com

How to make a Website
hit counter
 

Λαγκάδια Αρκαδίας - Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας!

     Η σελίδα βρίσκεται υπό συνεχή ενημέρωση. Παρόλο που κάποια τμήματά της είναι υπό κατασκευή, η ιστοσελίδα μας δεν θα σταματήσει να ανανεώνεται. Περιηγηθείτε για να μάθετε τα νέα του Συνδέσμου και πληροφορίες για τα Λαγκάδια. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε ιδέα και σχόλιο.

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  Δημοσίευση: 22.02.2017

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  Δημοσίευση: 12.02.2017

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας Του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών μέσα σε κλίμα πατριωτικής αγάπης και ανάτασης.

Πλούσιο και υψηλής ποιότητας το μουσικό πρόγραμμα που "συνόδευσε" την εκδήλωση, με τραγούδια αφιερωμένα στην Μάνα του τόπου μας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της άρτιας οργάνωσης, έφερε εις πέρας η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας Κυρία Άννα Ανδρουτσοπούλου, με απόλυτη επιτυχία. Αθρόα συμμέτοχη- παρουσία συμπατριωτών, μελών και φίλων του Συνδέσμου μας, αλλά και των εκλεκτών προσκεκλημένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, επιβράβευσε αυτή την μεγάλη την πολιτιστική πρωτοβουλία του ΔΣ.

Ο Σύνδεσμος μας τίμησε μεταθανατίως, με ειδική πλακέτα (την οποίαν παρέλαβαν 5 εγγόνια που ήρθαν ειδικά για τον λόγο αυτόν ), την Ελένη Καγιούλη, ως γνήσιο παράδειγμα ηρωικής Λαγκαδινής Μάνας. Το Πολεμικό Μουσείο "πλημμύρισε" Λαγκάδια και οι Διαβάστε τη συνέχεια >>

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών σας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 12 μ.μ στο Πολεμικό Μουσείο.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μάνα του τόπου μας, με τραγούδια του λαού μας από την Αρκαδία και άλλες γωνιές της πατρίδας μας,τραγούδια που στο πέρασμα του χρόνου δεν λησμονήθηκαν. Τη μουσική των τραγουδιών θα αποδώσει ένα από τα τέσσερα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων με μαέστρο τον Άγγελο Ηλία και θα συνοδεύσουν οι τραγουδιστές Βελεσιώτη Φωτεινή, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης, Πέρσα, Κώστας Παυλόπουλος,συμμετοχή στην εκδήλωσή μας θα έχει και η χορωδία Ορφέας Τρίπολης.Θα διαβαστούν κείμενα σχεικά με το θέμα της εκδήλωσης από την ηθοποιό Ελένη Κοκκίδου. Παρουσιάζει την εκδήλωση η υπεύθυνη του πολιτιστικού Άννα Ανδρουτσοπούλου.

Στο ομορφότερο αντάμωμα  στις 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Πολεμικό Μουσείο. Ας είμαστε όλοι εκεί!

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤOΥ  ΣΥΝΔΕΣΜOΥ  ΤΩΝ  ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ  ΣΤΗΝ  ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  Δημοσίευση: 08.10.2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  Δημοσίευση: 10.06.2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή των συμπατριωτών και επισκεπτών - φίλων του Συνδέσμου μας πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου από Αγ. Παρασκευή Λαγκαδίων η προγραμματισμένη από το Δ.Σ. εκδήλωση. 5 χορευτικά σύνολα από τις 5 πόλεις της Πελοποννήσου παρουσίασαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας στο πολυπληθές κοινό την ιστορία, τις παραδόσεις, εν τέλει τον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Η άψογη παρουσία των πολυπληθών χορευτικών συνόλων και η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης από την κα Άννα Ανδρουτσοπούλου, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου μας και υπεύθυνη των πολιτιστικού τμήματος του Συνδέσμου μας καθήλωσαν τους συμπατριώτες και φίλους, προσφέροντάς τους ένα μουσικοχορευτικό θέαμα ιδιαίτερης ποιότητας και ευαισθησίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20.30 μ.μ. (στο Δημοτικό χώρο του γηπέδου της Αγ. Παρασκευής) με ορχηστρικά του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Σαλέα) ενώ ταυτόχρονα υπήρχε... Διαβάστε τη συνέχεια >>

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

1) 5 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ) : Ο Κινητός Μαστογράφος της Ελλην. Αντικαρκινικής Εταιρείας επισκέφτηκε τα Λαγκάδια, στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου για καρκίνο του μαστού. Είναι η 5η φορά την τελευταία 14ετία που πραγματοποιείται αυτός ο προληπτικός – απαραίτητος έλεγχος στα Λαγκάδια για τις γυναίκες της περιοχής μας, είναι το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Συνδέσμου μας με την Ε.Α.Ε.
Η σημαντική προσέλευση των Λαγκαδινών αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση που κατακτήθηκε (από τις ίδιες) όσον αφορά την πρόληψη αυτής της ασθένειας.

2) 26 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ) : Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Διαβάστε τη συνέχεια >>

 

 

 

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Δημοσίευση: 09.06.2016

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ  Δημοσίευση: 24.03.2016

Την Κυριακή 26 Ιουνίου (στις 9.30 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί η Αρτοκλασία του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Δάφνης. Με την εκδήλωση αυτή, που αποτελεί Καταστατική υποχρέωση, τιμούμε την ίδρυση του ιστορικού-πατριωτικού μας Συνδέσμου (έτος ιδρύσεως 1898).

Καλούμε τα μέλη μας, τους συμπατριώτες και φίλους, ιδιαίτερα των γειτονικών Δήμων (Αγ. Δημητρίου, Ηλιουπόλεως, Βύρωνα, Ν.Σμύρνης, κτλ) όπως με την παρουσία τους τιμήσουν την υπερεκατονταετή διαδρομή του Συνδέσμου μας.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά σε παρακείμενο Καφέ.

Συμμετέχουμε, στηρίζουμε και ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου μας!

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

 

 

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στην Πλ. Αγγ. Σικελιανού στην Ηλιούπολη συναντήθηκαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας για να τιμήσουν τον Λαγκαδινό μπουρλοτιέρη, ήρωα της επανάστασης του ’21 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη).

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Ηλιούπολης Κος Βαλασσόπουλος Βασίλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ηλιούπολης και μέλη του Δ.Σ. Αρκάδων της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποίησε ο Πάτερ  Δωρόθεος .

Η Κα Ρένα Μήκου, στην οποία είχε ανατεθεί από το Δ.Σ. η παρουσίαση της εκδήλωσης κάλεσε στο βήμα το μέλος του Δ.Σ. Κο Κυριαζόπουλο Αριστομένη ο οποίος...Διαβάστε τη συνέχεια >>

 

 

 

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ Δημοσίευση: 18.03.2016

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ  Δημοσίευση: 15.02.2016

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΤΙΜΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Στις 20 Μαρτίου (Κυριακή) στις 12 το μεσημέρι ανταμώνουμε στην πλατεία Αγγ. Σικελιανού (κοντά στα Κανάρια) στην Ηλιούπολη.

Εκεί, μαζί με εκπροσώπους από το Δήμο Ηλιούπολης και τον Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης, τα μέλη του Συνδέσμου μας και οι συμπατριώτες μας Λαγκαδινοί, θα τιμήσουμε τον ήρωα του ’21, τον μπουρλοτιέρη της επανάστασης, Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη).

Αναδεικνύουμε και γνωστοποιούμε από νεώτερες γενεές τους Λαγκαδινούς αγωνιστές του ’21 σε ξηρά και σε θάλασσα!

Ομιλητής: Κος Άρης Κυριαζόπουλος (μέλος του Δ.Σ.)

 

 

Στις 7 Φλεβάρη στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε το πρώτο του έτους Λαγκαδινό αντάμωμα, καλώντας τα μέλη του και τους συμπατριώτες στην κοπή της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση, άρτια οργανωμένη από τα μέλη του Δ.Σ. και τη αρωγή μελών του Συνδέσμου μας, σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχής των συμπατριωτών, όσο και από πλευράς ποιότητας και οργάνωσης.

Στον 1ο όροφο του κτηρίου η χορωδία "Ορφέας" από την Τρίπολ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Συνδέσμου μας, παρουσίασε παραδοσιακά και άλλα τραγούδια από το ελληνικό μουσικό ανθολόγιο, ενθουσιάζοντας τους πατριώτες, μέλη και φίλους του Συνδέσμου μας, που ανταποκρίθηκαν προσερχόμενοι μαζικά.

Στον ίδιο χώρο, έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ....Διαβάστε τη συνέχεια >>

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  Δημοσίευση: 19.01.2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Δημοσίευση: 8.12,2015

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 (12:00μμ) στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών (Δ. Σούτσου 46 Αμπελόκηποι) ο Σύνδεσμος μας προσκαλεί τα μέλη του, συμπατριώτες και φίλους στην Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.
Στη εκδήλωση θα δώσει το παρόν η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» από την Τρίπολη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συνδέσμου μας.
Στον μπουφέ που θα ακολουθήσει (κρασί, εδέσματα, αναψυκτικά) θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια της Αρκαδίας (κλαρίνο – κιθάρα) από ολιγομελή ορχήστρα.
Η συμμετοχή καθορίστηκε στο ποσόν των (δέκα) 10€ ανά άτομο, μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδίων (διδασκαλία παραδοσιακών χορών).
Καλούνται οι συμπατριώτες να δώσουν το παρόν σε αυτό το πρώτο του έτους Λαγκαδινό αντάμωμα του Συνδέσμου μας.
Ας υποδεχτούμε με αισιοδοξία και τραγούδια τη νέα χρονιά !

Υ.Γ.: Εύκολη πρόσβαση με μετρό (στάση Αμπελόκηποι).

Από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου στα γραφεία της Παγγορτυνιακής Ένωσης, εξελέγη το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.

Μετά την πρώτη συνεδρίαση των εκλεγέντων μελών του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συνδέσμου και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, το Δ.Σ. συνεστήθη σε σώμα ως εξής:

 

Ιωακείμ Χ. Φιλόπουλος, πρόεδρος

Άννα Ανδρουτσοπούλου, αντιπρόεδρος

Γεωργία Μαυρίδου του Σταύρου, Γραμματέας

Ανδρέας Πλουμπίδης του Γεωργίου, Ταμίας

Βούλα Αλεξοπούλου, μέλος

Παναγιώτης Κάππος, μέλος

Φώτης Μποζίκας, μέλος

Ευθύμιος Κιάμος, μέλος

Αριστομένης (Άρης) Κυριαζόπουλος, μέλος

 

Αναπληρωματικά μέλη (κατά σειρά ψήφων):

Διονύσης Σιοκορέλης

Ελένη Τσιότρα

Θεόδωρος Χουντής

Νίκος Σκαφιδάς

Ελένη Κίντζιου

 

Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Αποστόλης Κιάμος, Ρένα Μήκου, Φωτεινή Παναγούτσου

Αναπληρωματικό μέλος ο Βασίλης Σιοκορέλης.

 

 

ΔΥΟ ΛΑΓΚΑΔΙΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Δημοσίευση: 20.09.2015

Δύο παλιές ηχογραφήσεις από δίσκο των 45 στροφών με Λαγκαδινό περιεχόμενο. Πρόκειται για 2 μελοποιημένα ποιήματα των Λαγκαδινών ποιητών Παναγιώτη Βλαχογιάννη και Ηλία Κατσόγιαννη. Και τα δύο ποιήματα αναφέρονται στις νοσταλγικές τους αναμνήσεις από τα Λαγκάδια. Τραγουδά η Γιοβάννα.

            Δείτε τους στίχους >>

 

 

 

 

 

 

 

ΝΕΑ

 

 

22.02.2017

Εκδήλωση και κοπή πίτας Συνδέσμου στο Πολεμικό Μουσείο  >>

 

12.02.2017

Εκδήλωση και κοπή πίτας  >>

 

08.10.2016

Εκδήλωση του Συνδέσμου στην Αγία Παρασκευή  >>

 

10.06.2016

Πολιτιστικές Δράσεις 2016 >>

 

09.06.2016

Αρτοκλασία Συνδέσμου στις 26 Ιουνίου 2016 >>

 

24.03.2016

Φόρος τιμής στον Λαγκαδινό πυρπολητή Ιωάννη Θεοφιλόπουλο >>

 

18.03.2016

Φόρος τιμής στον Λαγκαδινό πυρπολητή Ιωάννη Θεοφιλόπουλο >>

 

15.02.2016

Κοπή πίτας Συνδέσμου >>

 

19.01.2016

Κοπή πίτας Συνδέσμου >>

 

08.12.2015

 Αποτελέσματα Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης >>

 

12.11.2015

 Κάλεσμα για Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση >>

 

30.09.2015  Δυο Λαγκαδινά τραγούδια >>

 

13.09.2015  Δυναμικό παρών του Συνδέσμου μας >>

 

01.09.2015  Λαγκαδιανά καλοκαίρια >>

 

08.07.2015  Εκδήλωση για το Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγκαδίων >>

 

08.07.2015  Αρτοκλασία στα Λαγκάδια >>

 

30.05.2015  Αρτοκλασία στα Λαγκάδια >>

 

19.04.2015  Φόρος τιμής στον πυρπολητή Ιω. Θεοφιλόπουλο

 >>

 

14.04.2015  Τιμητική εκδήλωση για τον Κων/νο Γαρδίκα >>

 

 

31.01.2015  Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας >>

 

10.11.2014  Πατριωτική συνάντηση >>

 

06.09.2014  Το Περίπτερο Συνδέσμου >>

 

25.08.2014  Η ιστορία της εκκλησίας "Παναγίτσα" >>

 

16.07.2014  Το Περίπτερο Συνδέσμου >>

 

27.06.2014  Αρτοκλασία Συνδέσμου >>

 

16.05.2014  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014- Λαγκαδινοί υποψήφιοι >>

 

25.04.2014  Οι Πρόεδροι του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών από το 1949 μέχρι σήμερα >>

 

14.04.2014  Εκδήλωση τιμής στον Λαγκαδινό ήρωα του '21 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο >>

 

16.03.2014 Φόρος τιμής στον Λαγκαδινό πυρπολητή Ιωάννη Θεοφιλόπουλο >>

 

06.03.2014

Μαστογράφος στα Λαγκάδια>>

 

26.02.2014

Λαγκαδινό Καρναβάλι 2014>>

 

20.02.2014

Από την εκδήλωση του Συνδέσμου στην Παλαιά Βουλή >>

 

24.01.2014

Παραχωρήθηκε το Γυμνάσιο Λαγκαδίων στον Σύνδεσμο των εν Αττική Λαγκαδινών >>

 

24.01.2014

Μαστογράφος στα Λαγκάδια >>

 

06.01.2014

Εκδήλωση Συνδέσμου στην Παλαιά Βουλή >>

 

06.01.2014

Κοπή Πίτας Συνδέσμου >>

 

17.12.2013

Εξελίξεις για το κτήριο του Γυμνασίου Λαγκαδίων >>

 

11.12.2013

Αποτελέσματα Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης >>

 

14.10.2013

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδέσμου.

 

1.10.2013

Ημερίδα στα Λαγκάδια, με στόχο την... Ανάπτυξη >>

 

16.09.2013

Προσφορά αγιογραφίας από τον Συνδέσμό μας >>

 

22.08.2013

Διαβάστε για τον ιστορικό ναό των Ταξιαρχών στα Λαγκάδια >>

 

03.05.2013

Ένας χρόνος λειτουργιας ιστοσελίδας  >>

 
 

Website created by Dimitrios Tsalkanis www.dimitsal.com