Αρχική Σελίδα Ο Σύνδεσμος Λαγκάδια Νέα- Ανακοινώσεις Ηχώ των Φωτογραφίες FORUM Χρήσιμοι Επικοινωνία

 

Weather by Freemeteo.com

How to make a Website
hit counter
 

 

 

Νέα

 

 

 

<<ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ 1821 ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ Δημοσίευση: 19.04.2015

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 ο Σύνδεσμός μας τίμησε τον Λαγκαδινό μπουρλοτιέρη Ιωάννη Θεοφιλόπουλο στην Ηλιούπολη. Με τη σημαντική παρουσἰα των συμπατριωτών μας ετελέσθη τρισάγιο και εν συνεχεία ακολούθησε ομιλία από τους δικηγόρους κ. Αποστόλη Φανό και τον υιό του Αθανάσιο.

Οι ομιλητές σκιαγράφησαν την προσωπικότητα του μεγάλου Λαγκαδινού Ήρωα και με την παράθεση πλήθους ιστορικών στοιχείων αναφέρθηκαν στα μεγάλα κατορθώματά του και τον αγώνα του κατά την περίοδο της Επανάστασης του '21 και μέχρι την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό.

Και ο ομιλητής καταλήγει:

"Την 1 Δεκεμβρίου 1885 σε ηλικία 95 ετών, ο Καπετάν Γιάννης θα περάσει στην αιωνιότητα.

Στην κηδεία του μεταξύ άλλων και ο εγγονός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Θεόδωρος Γενναίου Κολοκοτρώνης, ο οποίος όταν παρακλήθηκε από κάποιους να εκφωνήσει τον επικήδειο, ξέσπασε σε δάκρυα λέγοντας: Τι να ειπώ εγώ εις τον Καπτεάν Γιάννη; Μπορεί ο λύχνος να φέξει τον ήλιον;Ο Καπετάν Γιάννης ήτο και του πάππου μου ανώτερος.

Αντί επικηδείου, ο Θ. Κολοκοτρώνης ο νεώτερος, εστιχούργησε το εξής επιτύμβιο για τον Καραβόγιαννη:

Ήταν λιοντάρι της ξηράς

της θάλασσας δελφίνι

που τρέμαν

σαν τον άκουγαν και

Τούρκοι και Αλτζερίνοι

 

Το 1910 ο Δήμος Αθηναίων έδωσε το όνομά του σε δρόμο της Αθήνας, στις αρχές της λεωφόρου Βουλιαγμένης όπου υπάρχει και σήμερα. Το 1970 η προτομή του στήθηκε στην κεντρική πλατεία των Λαγκαδίων.

Τη δεκαετία του 1990, επί Δημαρχίας του αειμνήστου Δημήτρη Κιντή, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Αττική Λαγκαδινών, στήθηκε η προτομή του Καραβόγιαννου στην πλατεία Σικελιανού στα Κανάρια."

 

Μετά την ομιλία, εγένετο κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Λαγκαδινού ήρωα από τον Σύνδεσμο των εν Αττική Λαγκαδινών, το δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασ. Βαλασόπουλο, τον Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης (από τον Γ.Γ. κ. Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο) και τον Σύλλογο για την ανέγερση του Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου (κ. Ανδρέα Φωτόπουλο).

Παρέστησαν εκπρόσωποι επίσης από τον Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης, τον Σύλλογο Φαιάκων της περιοχής και άλλοι φορείς.

Η τιμητική εκδήλωσή τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο μας και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν προς το Δημοτικό Περίπτερο του Δήμου Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" όπου ο Σύνδεσμος προσέφερε καφέ, αναψυκτικά, ποτά και εδέσματα.

Τον Λαγκαδινό σημαιοφόρο του Κων/νου Κανάρη, θα συνεχίσει να τιμά κάθε έτος ο πατριωτικός μας Σύνδεσμος με την πεποίθηση ότι μ'αυτόν τον τρόπο αναδεικνύουμε "ξεχασμένες"πτυχές της ένδοξης ιστορίας μας και συνάμα γνωρίζουμε τους ήρωες της πατρίδας μας.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους κυρίους Αποστόλη και Αθανάσιο Φανό για την εξαίρετη ομιλία και εν γένει παρουσία τους στην εκδήλωση και την κα Ρένα Μήκου που οργάνωσε τκαι παρουσίασε άριστα την όλη εκδήλωση.

Πατήστε τις εικόνες για μεγέθυνση

 

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝO ΓΑΡΔΙΚΑ Δημοσίευση: 14.04.2015

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τον ΚΩΝ/ΝO ΓΑΡΔΙΚΑ

(Καθηγητή Εγκληματολογίας - Σωφρονιστικής)

 

Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 το απόγευμα, στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, τιμήθηκε ο αείμνηστος συμπατριώτης μας και πρ. Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Κωνσταντίνος Γαρδίκας.

 

Το αμφιθέατρο που βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτηρίου (της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών) ονοματοδοτήθηκε προς τιμήν του μεγάλου συμπατριώτη μας. Καθότι υπήρξε θεμελιωτής της εφαρμοσμένης Εγκληματολογικής Επιστήμης, αλλά και Ιδρυτής της Εθνικής Εκγληματολογικής Υπηρεσίας (το 1923) και Διοικητής της επί 41 έτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν στην είσοδο του κτηρίου και τα αποκαληπτήρια της προτομής του Κων. Γαρδίκα, η οποία δωρήθηκε από το πατριωτικό μας Σύνδεσμο και φιλοτεχνήθηκε αφιλοκερδώς από τον γλύπτη `Εκτορα Παπαδάκη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτ. και Διοικ. Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Πανούση και της Φυσικης Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Υπαρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Σπυρίδωνα Παπασπύρου.

Μεταξύ των πολλών επιφανών προσκλεκλημένων με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή η Πρ. Πρόεδρος της Βουλής Κα `Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο Αρχιμ. Χρυσόστομος (ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου), ο βουλευτής του Νομού Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Κων. Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αθαν. Κουτρουμάνος, ο Πρόόεδρος  του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Νικ. Αγγελάρας, η Καθ. της Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνων κ. Χαρά Σπηλιωπούλου, ο Πρόεδρος του Σώματος Oμοτίμων Καθηγητών του Παν. Αθηνών κ. Διονύσης Κόκκινος.

Στην πρόσκληση της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανταποκρίθηκε ο ιστορικός πατριωτικός Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών με σύσσωμη την παρουσία του Δ.Σ. και παρόντων σημαντικού αριθμού συμπατριωτών, μελών και φίλων του Συνδέσμου μας.

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απύθυναν η πρ. Πρόεδρος της Βουλής κ. `Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Πανούσης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Σπ. Παπασπύρου, η Καθ. Κα Καλλιόπη Χριστακάκου (εκπρόσωπος της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του Παν. Αθηνών), ο Oμότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής κ. Διονύσιος Κόκκινος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών κ. Ιωακείμ Φιλόπουλος, του οποίου το σύντομο χαιρετισμό δημοσιεύουμε παρακάτω:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜOΣ

Προέδρου του Συνδέσμου των εν Αττικής Λαγκαδινών

Υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την ζωή διασκεδάζοντας και κάποιοι λίγοι που διαβιούν τιμώντας την ζωή με το έργο και την προσφορά τους, στο Κοινωνικό σύνολο. O Λαγκαδινός Κων/νος Γ. Γαρδίκας ανήκει σ'αυτήν την κατηγορία, των λίγων και μάλλον εκλεκτών της ζωής. O Εισηγητής και θεμελιωτής μιας Καινούριας επιστήμης στην Ελλάδα, ο ακούραστος συγγραφέας: εκατοντάδων μελετών και συγγραμμάτων, ο χαλκέντερος και σοφός Δάσκαλος σχεδόν όλου του νομικού και αστυνομικού Κόσμου της χώρας μας έζησε με ταπεινότητα, απλότητα και ανιδιοτέλεια αντάξια των πραγματικά μεγάλων πνευματικών ανθρώπων.

Γνήσιο τέκνο της γης των προγόνων του, των Λαγκαδινών, προσέφερε από την θέση του προέδρου του Ιστορικού Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών κατά την δεκαετία του '50 (1953-1957) και βοήθησε με το κύρος και την εργατικότητα του τα μάλα στην επανασύσταση και επαναλειτουργία του πατριωτικού μας Συνδέσμου μετά τον πόλεμο και την τραγωδία του εμφυλίου.

Κύριε Διευθυντά της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Εκ μέρους του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών θα επιθυμούσα να σας ευχαριστήσω για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλάβατε σκοπούμενος την τιμητική ανάδειξη και προβολή του έργου του ιδρυτή και θεμελιωτή της Δδ/νσης της οποίας σήμερα προΐσταστε, του αειμνήστου συμπατριώτη μας Καθηγητού εγκληματολογίας Κωνσταντίνου Γαρδίκα.

30 έτη από τον θάνατον του σήμερα, πιστεύουμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη ώρα για την ταξινόμηση, αξιολόγηση και προβολή του σπάνιου έργου που άφησε πίσω του ο Κων/νος Γαρδίκας.

Στις όποιες μελλοντικές πρωτοβουλίες σας, ο Σύνδεσμος μας και οι απανταχού Λαγκαδινοί θα είναι πάντοτε αρωγοί και συμπαραστάτες.

Σας ευχαριστώ».

Εν συνεχεία ακολούθησαν ομιλιες για τη ζωή και το έργο του αειμνήστου Καθηγητή από τους:

• Ηλία Αναγνωστόπουλο (αναπλ. Καθ. του Παν. Αθηνών) με θέμα: «O Κων. Γαρδίκας και η συμβολή του στην Δικανική  Επιστημονική Απόδειξη».

• Καλλιόπη Σπινέλλη (ομότιμη καθ. Εγκληματολογίας - Σωφρονιστικής Νομικής Σχολής του Παν. Αθηνών) με θέμα: «Προσωπικές μνήμες από τον Κων. Γαρδίκα».

• Χριστίνα Ζαραφωνίτου (καθ. Εγκληματολογίας στο Πάντειο Παν. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών), με θέμα: «Σχέση Εγκληματολογίας με την Αστυνομική Εγκληματολογική έρευνα».

Μετά το πέρας των εξαίρετων ομιλιών, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Σπυρ. Παπασπύρου, επέδωσε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας Ιωακείμ Φιλόπουλο τιμητική πλακέτα για την δωρεά της προτομής του αειμνήστου Καθηγητή από το Σύνδεσμο.

Η άρτια οργάνωση της καθ’ όλα τιμητικής αυτής εκδήλωσης προς τον συμπατριώτη μας αείμνηστο Κων/νο Γαρδίκα και η έξοχη φιλοξενία, αποδίδεται στον Δ/ντή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Ταξίαρχο Εμμανουήλ Πλούμη, ο οποίος με ζήλο και συνέπεια εργάστηκε για την πραγματοποίησή της.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και οι Λαγκαδινοί συμπατριώτες μας που παρέστησαν και όχι μόνο, τον ευχαριστούν για την αξιόλογη και σημαντική πρωτοβουλία του, μέσω της οποίας αναδείχθηκε η ζωή και το έργο ενός γνήσιου και σημαντικού τέκνου των Λαγκαδίων.

 

Πατήστε τις εικόνες για μεγέθυνση

 

 

 

 

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ 1821 ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ Δημοσίευση: 25.03.2015

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στην Ηλιούπολη στην πλατεία Άγγελου Σικελιανού στην Ηλιούπολη (κοντά στα Κανάρια), στις 12.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση του Συνδέσμου μας προς τον Λαγκαδινό μπουρλοτιέρη - Αγωνιστή του 1821 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο. Καλούνται οι συμπατριώτες, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας να τιμήσουν με την παρουσία σους, την ζωή και τους αγώνες του μεγάλου Λαγκαδινού ήρωα.

Μετά την εκδήλωση (επιμνημόσυνη δέηση - ομιλία) θα προσφερθούν εδέσματα, καφές και αναψυκτικά στο Δημοτικό περίπτερο του Δήμου Ηλιούπολης

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

 

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  Δημοσίευση: 31.01.2015

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Παγγορτυνιακή Ένωση η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου στην κατάμεστη αίθουσα από συμπατριώτες, μέλη και φίλους του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Ο Πρόεδρος Ι.Χ. Φιλόπουλος, εκ μέρους του Δ.Σ., απήυθυνε σύντομο πατριωτικό χαιρετισμό. Εν συνεχεία, έγινε απολογισμός των πεπραγμένων του παρελθόντος έτους, με ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες του Συνδέσμου μας τπου αφορούν την αξιοποίηση του Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδίων.

Ακολούθως, και μετά από σύντομη ενημέρωση των οικονομικών του Συνδέσμου (οικονομικός απολογισμός), εκλήθησαν στο βήμα οι συμπατριώτες Δημήτριος Νικ. Πλουμπίδης και Ευάγγελος Βασ. Φιλόπουλος, τους οποίους ο Σύνδεσμός μας ετίμησε με ειδική πλακέτα για το επιστημονικό τους έργο και την πολυετή προσφορά τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Τις πλακέτες επέδωσαν οι πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου, κα Αναστοπούλου-Μπαμπίλη Κωνσταντίνα και κος Γιαννικόπουλος Ηλίας.

Οι τιμηθέντες ιατροί συμπατριώτες μας, καταχειροκροτούμενοι, απήυθυναν ευχαριστήριο-πατριωτικό χαιρετισμό.

Τέλος, κληθείς από τον πρόεδρο του Δ.Σ., ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταξίαρχος Μαν. Πλουμής, ενημέρωσε τους παρισταμένους για τη συνεργασία του Συνδέσμου και της εν λόγω Υπηρεσίας όσον αφορά την ανάδειξη του έργου και προβολή των αξιών του αείμνηστου συμπατριώτη μας και καθηγητού εγκληματολογίας Κωνσταντίνου Γαρδίκα. Αποτέλεσμα αυτής της Συνεργασίας είναι η κατασκευή και τοποθέτηση προτομής του συμπατριώτη μας (που είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών κατά τα έτη 1953-1957) στην κυρία είσοδο της Υπηρεσίας.

Καταχειροκροτούμενος από το πλήθος των Λαγκαδινών, ο κος Πλουμής συνεχάρη με τη σειρά του τον Σύνδεσμό μας για το πατριωτικό του έργο αλλά και τους τιμηθέντες ιατρούς συμπατριώτες μας για τη συνολική επιστημονική τους προσφορά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας και την προσφορά καφέ και αναψυκτικών.

Σε αυτή την 1η του έτους "συνάντηση" των Λαγκαδινών, το Δ.Σ. του Συνδέσμου παρουσίασε το επιτοίχιο ημερολόγιο του 2015 με θέμα τις εκκλησίες των Λαγκαδίων, όπως επίσης και τον δερματόδετο τόμο της "Ηχούς των Λαγκαδίων" ο οποίος περιλαμβάνει τα φύλλα της 5ετίας 2009-2014.

Η αθρόα "συνάντηση" των Λαγκαδινών και το ουσιαστικό και συνάμα πληθωρικό περιεχόμενο της εκδήλωσης αυτής, κατέστησε το 1ο του έτους Λαγκαδινό "αντάμωμα" επιτυχές και ελπιδοφόρο για το μέλλον.

Και του Χρόνου!!

Πατήστε τις εικόνες για μεγέθυνση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. στο βήμα

Το Δ.Σ. με τους τιμηθέντες Δ. Πλουμπίδη και Ε. Φιλόπουλο Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηλία Γιαννικόπουλο στον τακτικό καθηγητή Ψυχιατρικής του Παν. Αθηνών, Δημήτριο Πλουμπίδη
Η πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναστοπούλου-Μπαμπίλη Κων/να επιδίδει την πλακέτα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Δ/ντή του Κέντρου Μαστού του νοσοκομείου Άγιος Σάββας και χειρουργό  μαστού, Ευάγγελο Φιλόπουλο Ο καθηγητής Δημήτριος Νικ. Πλουμπίδης απευθύνει τον λόγο Ο ιατρός Ευάγγελος Βασ. Φιλόπουλος απευθύνει τον λόγο
Ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταξίαρχος Μ. Πλουμής στο βήμα Κοπή της πίτας Άποψη της κατάμεστης αίθουσας της Παγγορτυνιακής κατά την εκδήλωση

 

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ  Δημοσίευση: 22.12.2014

Στις 18 Ιανουαρίου 2015 στις 12:00μμ, στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης (Πειραιώς 1), θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου.

Παράλληλα, θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων του Συνδέσμου για το περασμένο έτος, καθώς και ενημερώσεις και ανακοινώσεις για τις δράσεις του νέου έτους.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου καλεί τους συμπατριώτες να δώσουν το "παρών" και να τιμήσουν αυτη την πατριωτική μας προσπάθεια.

 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  Δημοσίευση: 10.11.2014

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις πατριωτικές Ενώσεις και Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα όρια του πρώην Καποδιστρικού Δήμου Λαγκαδίων.

Με ενθουσιασμό και χαρά παρέστησαν εκ μέρους της Ένωσης Λευκοχωριτών ο κος Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, εκ του Συλλόγου Φουσκαριωτών ο κος Χουντής Βασίλειος και ο κος Μπάμπης Δεληγιάννης από τον Σύλλογο των Φτεριωτών. Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών παρόντες οι κ.κ. Φιλόπουλος Ιωακείμ και Μποζίκας Φώτης.

Ο σκοπός της συνάντησης παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου μας και αφορά τη συνεργασία και επικοινωνία των πατριωτικών μας Συλλόγων με σκοπό αφενός τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μας και αφετέρου την από κοινού άνάληψη πρωτοβουλιών που αφορούν την πολιτιστική και κοινωνική πανάπτυξη και προβολή της πατρίδας μας.

Όλοι οι παρόντες-εκπρόσωποι των Συλλόγων συμφώνησαν με την αρχική αυτή πρόταση του Συνδέσμου μας, θεωρώντας ότι η κοινή αυτή προσπάθεια σε κοινούς στόχους μπορεί να αποδώσει καρπούς ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Κατά τη συνάντηση αυτή συμφωνήθκε, σαν πρώτο βήμα, όπως πραγματοποιηθεί από κοινού για πρώτη φορά ο Αποκριάτικος χορός του Φεβρουαρίου.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών ευχαριστεί τους συμπατριώτες-εκπροσώπους των Συλλόγων αυτών για την άμεση ανταπόκρισή τους στο πατριωτικό μας κάλεσμα.

Επίσης, το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας είναι σε επαφή με τον κο Κρατημένο Δημήτριο (πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Καλονεριτών) που εδρεύει στην Τρίπολη, τον οποίο και έχει καταστήσει ενήμερο για τις πρωτοβουλίες.

 

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  Δημοσίευση: 06.09.2014

Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών με το "περίπτερό" του έδωσε το "παρών" κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Λαγκάδια (στις 26 Αυγούστου) την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού του Δημοτικού Τραγουδιού στην Αγία Παρασκευή.

Λαγκαδινά εκθέματα και βιβλία Λαγκαδινού ενδιαφέροντος διατέθηκαν στους συμπατριώτες με σκοπό τη στήριξη του έργου του Συνδέσμου.

Επιπροσθέτως, το "περίπτερο" αποτέλεσε ιδανικό σημείο συνάντησης των μελών μας αλλά και τόπο ανταλλαγής σκέψεων και προτάσεων για τα προβλήματα των Λαγκαδίων.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί την κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου (υπεύθυνη Πολιτισμού του Δήμου Γορτυνίας) για τη σημαντική αρωγή και άριστη συνεργασία που επιδεικνύει ανταποκρινόμενη στο έργο και τις πρωτοβουλίες του Πατριωτικού μας Συνδέσμου.

(Φωτογραφία: Μέλη του Δ.Σ. με τον πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου, δημοσιογράφο κύριο Γ. Δόγα)

 

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ   Δημοσίευση: 16.07.2014

Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου 2014) έξω από τον χώρο όπου διοργανώνεται και φέτος ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού, θα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά το Περίπτερο του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών. Θα διατεθούν βιβλία των Μαρία Πισιμίση, Δ. Αναστόπουλου, Καρόλου Μωραΐτη, Ι. Πάτση, Μπάμπη Μουρούτσου και Πουλχερίας Σπηλιοπούλου, όπως επίσης και τεύχη από τα "Λαγκάδια", "Θεόδωρος Δεληγιάννης", "Στάθης Ασημακόπουλος" (εκδόσεις του Συνδέσμου). Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Συνδέσμου. Επίσης, ο κύριος Άρης Κυριαζόπουλος (μέλος του Δ.Σ.) προσέφερε 20 βιβλιοστάτες από πλέξι-γκλας με Λαγκαδινή θεματολογία. Στο Περίπτερο τα μέλη του Δ.Σ. θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνουν τους συμπατριώτες και Μέλη του Συνδέσμου για την αξιοποίηση του Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδίων και για άλλες μελλοντικές πρωτοβουλίες του Συνδέσμου.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας ευχαριστεί τους συμπατριώτες που με τις προσφορές τους στηρίζουν το έργο.

 

 

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ   Δημοσίευση: 27.06.2014

Στις 15 Ιουνίου στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Περιστερίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια αρτοκλασία του Συνδέσμου επί τη επετείω της ιδρύσεώς του. Ο προϊστάμενος ιερέας του Ι.Ν. μετά το πέρας της τελετής εξήρε τις προσπάθειες και το έργο του Συνδέσμου μας επισημαίνοντας την αξία παρόμοιων ενεργειών που  τιμούν τη γενέτειρα και τους προγόνους. Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος "δεξιώθηκε" το σύνολο των πατριωτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρέστησαν στην αρτοκλασία.

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

 

 

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ   Δημοσίευση: 26.05.2014

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ., ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών θα πραγματοποιήσει αρτοκλασία επί τη επετειω της ιδρύσεώς του στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Περιστερίου (σταθμός Μετρό "Περιστέρι"). Καλούνται οι συμπατριώτες και φίλοι του Συνδέσμου να δώσουν το "παρών". Μετά το πέρας της αρτοκλασίας θα προσφερθεί καφές, αναψυκτικά και εδέσματα σε παρακείμενο χώρο και θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για τις προσεχείς πρωτοβουλίες του ιστορικού και πατριωτικού μας Συνδέσμου.

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών

 

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Δημοσίευση: 16.05.2014

Ονόματα υποψήφιων Λαγκαδινών στις δημοτικές-αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Γορτυνίας

ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Λαγκαδίων

1) Μουρούτσος Βασίλειος του Αγγελή

2) Νικήτας Κανέλλος του Γεωργίου

3) Χριστοδουλόπουλος Ευστάθιος του Ιωάννη

Υποψήφιοι σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδίων

1) Γκιώκα-Πανοπούλου του Κων.

2) Δέλλας Στάυρος του Ρήγα

3) Καγιούλης Χρήστος του Αγγελή

4) Κρατημένος Χρήστος

 

 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ του ΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΟΥΛΗ

Εκλογική Περιφέρεια Λαγκαδίων

1) Βόλλαρη Κανέλλα του Παναγιώτη

2) Καγιούλης Ευστάθιος του Αποστ.

3) Κάππος Παναγιώτης του Νικολάου

4) Μουρούτσου Αγγελική του Πάνου

Υποψήφιοι σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδίων

1) Γρηγοροπούλου Σπυριδούλα του Παναγιώτη

2) Δεσποτόπουλος Παναγιώτης του Ιωάννη

3) Καγιούλης Παναγιώτης του Αναστασίου

4) Τσαφαράς Παναγιώτης (Καλατράβας) του Φωτίου

 

ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ του ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΛΟΒΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Λαγκαδίων

1) Κολοβού Καγιούλη Δήμητρα του Ιωάννη

2) Μουρούτσος Γιάννης του Βασιλείου

3) Τερζής Ιωάννης του Σταύρου

4) Νικήτας Βασίλειος του Χρήστου

Υποψήφιοι σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδίων

1) Καγιούλη Μαρία του Στέλιου

2) Μπιλιώνης Πέτρος του Βασιλείου

 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΦΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Λαγκαδίων

1) Νικολόπουλος Δημήτριος του Αγγελ΄ξ

2) Σιοκορέλης Κωνσταντίνος του Διονυσίου

Υποψήφιοι σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδίων

1) Στούγιου-Ηλιοπούλου Θεοδώρα του Ευσταθίου

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟ ΗΡΩΑ ΤΟΥ 1821 ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ (ΚΑΡΑΒΟΓΙΑΝΝΗ) Δημοσίευση: 14.04.2014

Την Κυριακή 30 Μαρτίου μέλη και φίλοι του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών τίμησαν με την παρουσία τους στην Ηλιούπολη (Πλ. Αγ. Σικελιανού) τη μνήμη του μπουρλοτιέρη Ιωάννη Θεοφιλόπουλου. Μετά το τρισάγιο που εψάλη από τον πανοσιολογιώτατο πατ. Διονύσιο, ακολούθησε η ομιλία του πρώην προέδρου του συνδέσμου μας κου Γεωργίου Δόγα.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία και αναφορές που καταδεικνύουν το μέγεθος της ανδρείας και του ηρωισμού του μεγάλου Λαγκαδινού ήρωα (βλ. ΗΧΩ, φύλλο Μαρτίου).

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του τιμώμενου από τον πρόεδρο του Συνδέσμου μας κο Ιωακείμ Χρ. Φιλόπουλο και τον πρόεδρο του Συλλόγου για την ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Παύλου κο Φωτόπουλο Ανδρέα.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, αντιδήμαρχοι της περιοχής, ο πρόεδρος των Αρκάδων Ηλιούπολης και αρκετοί συμπατριώτες μας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης και αφού εψάλη ο Εθνικός Ύμνος, ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών προσέφερε εδέσματα και καφέ στο περίπτερο -αναψυκτήριο του Δημου.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους συμπατριώτες για τη συμμετοχή τους, τον Δήμο Ηλιούπολης για την επί έτη συνεργασία του και την κα Ρένα Μήκου για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία της εκδήλωσης.

(πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

 

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ 1821 ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ Δημοσίευση: 16.03.2014

Την Κυριακή 30 Μαρτίου, στις 12:00 στην πλατεία Άγγελου Σικελιανού στην Ηλιούπολη (κοντά στα Κανάρια), ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών θα τιμήσει τον πυρπολητή και αγωνιστή του 1821 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν αναψυκτικά και καφές στο Δημοτικό Αναψυκτήριο. Καλούνται οι συμπατριώτες να δώσουν το παρών προς τιμήν του Λαγκαδινού αγωνιστή.

 

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ Δημοσίευση: 06.03.2014

Στις 14 Φεβρουαρίου 2014 σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία και τον Γραμματέα της χειρουργό μαστού κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά η επίσκεψη της κινητής μονάδας Μαστογράφου στα Λαγκάδια. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες υπήρξε μεγάλη προσέλευση και ελέγχθηκαν 30 περίπου γυναίκες.

Ήταν η 5η φορά που πραγματοποιήθηκε μαστογραφικός έλεγχος, κάτι το οποίο έχει ευαισθητοποιήσει τις συμπατριώτισσες με αποτέλεσμα τη μαζική προσέλευσή τους.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα παραδώσει τα αποτελέσματα της εξέτασης στον Σύνδεσμο των εν Αττική Λαγκαδινών ό οποίος με τη σειρά του θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους.

 

 

ΛΑΓΚΑΔΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014 Δημοσίευση: 26,02.2014

Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Νέων Λαγκαδίων "Δράσις" αποφάσισε να συμπαρασταθεί και να ενισχύσει την πρωτοβουλία των Λαγκαδινών νέων για την πραγματοποίηση του ετήσιου Λαγκαδινού Καρναβαλιού. Το Λαγκαδινό Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Μαρτίου 2014.

(Πατήστε την εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα)

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ Δημοσίευση: 20,02.2014

Στις 9.2.2014 Στην κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών με θέμα "Πολιτισμός-Τοπική Αυτοδιοίκηση-Κρίση". Οι ομιλίες των εκλεκτών κ.κ. Λάζαρη Β., Κουντάνη Κ., Πλουμπίδη Δ., Κακουλίδη Γ., εμπεριστατωμένες και περιεκτικές, καθήλωσαν τους παρευρισκομένους.

Ο κ. Λάζαρης (ιστορικός), αναφέρθηκε στις 2 κρίσεις που αντιμετώπισε η πατρίδα μας τον 19ο αιώνα και τον αντίκτυπο που είχαν στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Κουντάνης (επί 32 συνεχή έτη εκλεγμένος στην αυτοδιοίκηση της Γορτυνίας), με τον άμεσο και ευθύ λόγο του κατέθεσε τις απόψεις του για τον ρόλο του Δημάρχου αλλά και τις υποχρεώσεις των πολιτών.

Ο αναπλ. καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πλουμπίδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των πολιτών. Παρουσίασε στατιστικά στοιχεία και αναφέρθηκε εκτενώς στην ελλιπή μέριμνα και κρατική πρόνοια που παρουσιάζεται στην ελληνική κοινωνία και την έλλειψη πολιτικής υγείας και υποστήριξης των ψυχικά ασθενών.

Ο ποιητής κ. Κακουλίδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η σημερινή οικονομική κατάσταση όσον αφορά τον πολιτισμό (Πολιτισμός και κρίση).

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών διά του προέδρου στη σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές για την άμεση ανταπόκρισή τους και τους συμπατριώτες, τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου για την αθρώα προσέλευσή τους.

(Πατήστε τις εικόνες για μεγέθυνση)

 

       

 

 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ  Δημοσίευση: 01,02.2014

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας στη συνεδρίασή του στις 31.1.2014, μετά από θετική εισήγηση του τοπκού συμβουλίου και τις τοποθετήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών, αποφάσισε ομοφώνως την δωρεάν παραχώρηση χρήσης του ιστορικού κτηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδίων προς τον Σύνδεσμο των εν Αττική Λαγκαδινών με σκοπό τη δημιουργία Πολιτιστικού Πολυχώρου. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου κ.κ. Κιάμος Ευθύμιος και Μποζίκας Φώτης, ο κ. Μαμπίλης Λάμπρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου των Λαγκαδίων.

Μετά από μία 2ετία, μία προσπάθεια του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών γίνεται πραγματικότητα.

 

 

 

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ Δημοσίευση: 24.01.2014

PictureΗ κινητή μονάδα Μαστογράφου της Αντικαρκινικής Εταιρείας ξαναέρχεται στα Λαγκάδια με πρωτοβουλία του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών, στις 14 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή. Καλούνται οι συμπατριώτισσες άνω των 35 ετών να προσέλθουν για μαστογραφικό έλεγχο. Η μονάδα θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί στην πλατεία του Ταξιάρχη.

 

                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στα Λαγκάδια Γορτυνίας

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

 

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Συνδέσμου Εν Αττική Λαγκαδινών, η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στη Πλατειά Ταξιάρχη Λαγκαδιών στις 14 Φεβρουαρίου 2014.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 6984456341 (4:00μμ- 7:00μμ). Τα ραντεβού θα κλείνονται από 3 Φεβρουαρίου 2014.

                                

                                               Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

 

·      Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.

·      Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

·      Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

·      Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

 

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

 

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

 

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ Δημοσίευση: 16,01.2014

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:30 στη Μεγάλη Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου και Κολοκοτρώνη), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών με θέμα "Πολιτισμός - Τοπική Αυτοδιοίκηση - Κρίση". Ομιλητές: Βασίλης Λάζαρης (ιστορικός), Δημήτρης Πλουμπίδης (αναπλ. καθηγητής ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργος Κακουλίδης (ποιητής), Κώστας Κουντάνης (πρ. δήμαρχος Βυτίνας).

 

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ >>

 

 

 

 

Website created by Dimitrios Tsalkanis www.dimitsal.com