Διεξαγωγή “Krekonian Run”

Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας δρόμου 5 χλμ, Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων- Μνημείο Κτίστη, με την ονομασία “Krekonian Run”.

Μια πρόταση του Μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών, της κ. Ελένης Τσιότρα, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή προ τριμήνου και υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Η επεξεργασία της πρότασης, η οργάνωση της εκδήλωσης και η συστράτευση-κάλεσμα όλων εκείνων των εθελοντών που κρίνονταν απαραίτητη για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έγινε από τον κ. Βαγγέλη Φωτεινάκη και την κ. Ελένη Τσιότρα. Το όνομα του αγώνα δόθηκε από την κ. Τσιότρα και υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. ως ελάχιστη τιμή στους Λαγκαδινούς μαστόρους της πέτρας, σε εκείνους δηλαδή τους προγόνους μας που με την κρεκονιά τους, δημιούργησαν σε όλη την Ελλάδα περίκαλα πέτρινα μνημεία αρχιτεκτονικής, τα οποία αποτελούν και τον πυρήνα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. 185 Λαγκαδινοί και επισκέπτες οι συμμετέχοντες δρομείς, περισσότεροι από 40 εθελοντές, οι οποίοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του αγώνα.

Πλήθος συμπατριωτών συγκεντρώθηκε στο Μνημείο του Κτίστη όπου και ο τερματισμός, προκειμένου να υποδεχτεί τους αθλητές. Πρώτος δρομέας ήταν ο κ. Δημήτρης Πρώιμος από το Δρακοβούνι. Εκεί και ο συμπατριώτης μας Κανέλλος Γιαννικόπουλος στον οποίο είχε ανατεθεί και ανταποκρίθηκε αφιλοκερδώς με πατριωτική αγάπη, η μουσική επιμέλεια-κάλυψη του αγώνα. Στο ίδιο σημείο και η Γραμματεία του αγώνα όπου δίνονταν τα χειροποίητα μετάλλια κατασκευασμένα από την κυρία Ελένη Τσιότρα και τα πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς.