Κοπή πίτας και εκδήλωση με θέμα τη “Μάνα”

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας Του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών μέσα σε κλίμα πατριωτικής αγάπης και ανάτασης.

Πλούσιο και υψηλής ποιότητας το μουσικό πρόγραμμα που “συνόδευσε” την εκδήλωση, με τραγούδια αφιερωμένα στην Μάνα του τόπου μας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της άρτιας οργάνωσης, έφερε εις πέρας η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας Κυρία Άννα Ανδρουτσοπούλου, με απόλυτη επιτυχία. Αθρόα συμμέτοχη- παρουσία συμπατριωτών, μελών και φίλων του Συνδέσμου μας, αλλά και των εκλεκτών προσκεκλημένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, επιβράβευσε αυτή την μεγάλη την πολιτιστική πρωτοβουλία του ΔΣ.

Ο Σύνδεσμος μας τίμησε μεταθανατίως, με ειδική πλακέτα (την οποίαν παρέλαβαν 5 εγγόνια που ήρθαν ειδικά για τον λόγο αυτόν), την Ελένη Καγιούλη, ως γνήσιο παράδειγμα ηρωικής Λαγκαδινής Μάνας. Το Πολεμικό Μουσείο “πλημμύρισε” Λαγκάδια και οι συμπατριώτες μας είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας της εκδήλωσης να γευτούν από τον “μπουφέ”, που προετοίμασαν Λαγκαδινές Κυρίες, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά. Οι συζητήσεις και οι ευχές περίσσεψαν σ αυτό το ιδιαίτερο και ανεπανάληπτο Λαγκαδινό αντάμωμα.

Παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια τραγούδησαν με σειρά εμφάνισης οι: π. Χρήστος Πετρόπουλος, Πέρσα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Νίκος Καραγιάννης, Νάντια Καραγιάννη, η χορωδία Τρίπολης “Ορφέας” και ο Κώστας Παυλόπουλος με την ολιγομελή χορωδία του.

Συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων καθώς και η κα Χριστίνα Ασημακοπούλου που συνόδευσε στο πιάνο την Πέρσα.

Το Δ.Σ με αισιοδοξία καλωσόρισε το νέο έτος ευχόμενο σε όλους υγεία , προκοπή, και ευόδωση των συλλογικών και προσωπικών στόχων.

Και του χρόνου!