Πολιτιστικές Δράσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

1) 5 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ) : Ο Κινητός Μαστογράφος της Ελλην. Αντικαρκινικής Εταιρείας επισκέφτηκε τα Λαγκάδια, στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου για καρκίνο του μαστού. Είναι η 5η φορά την τελευταία 14ετία που πραγματοποιείται αυτός ο προληπτικός – απαραίτητος έλεγχος στα Λαγκάδια για τις γυναίκες της περιοχής μας, είναι το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Συνδέσμου μας με την Ε.Α.Ε.
Η σημαντική προσέλευση των Λαγκαδινών αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση που κατακτήθηκε (από τις ίδιες) όσον αφορά την πρόληψη αυτής της ασθένειας.

2) 26 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ) : Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών στις 09:30πμ θα πραγματοποιήσει την ετήσια αρτοκλασία στον Ι.Ν.Αγ. Βαρβάρας στην Δάφνη.

3) 22 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ): στις 20:20μμ στο Δημοτικό Χώρο της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδίων θα παρουσιαστούν Δημοτικοί – Παραδοσιακοί χοροί. Πέντε πόλεις της Πελοποννήσου, Πέντε χορευτικά σύνολα των Λυκείων Ελληνίδων, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών και συναντώνται στην Αγία Παρασκευή στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Λαγκάδια.

Την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Πολιτιστικό Τμήμα του Συνδέσμου μας με απώτερο σκοπό τον «εμπλουτισμό» των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, την προβολή και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Με την συμπαράσταση της περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας, του Τ.Σ. Λαγκαδίων, του κου Κώστα Παυλόπουλου (υπεύθυνου των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το Δημοτικό Τραγούδι στα Λαγκάδια) θεωρούμε ότι η εκδήλωση αυτή μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει μέρος αυτού του θεσμού που σήμερα ονομάζουμε «Πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στα Λαγκάδια, Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού.»
Η παρουσία των συμπατριωτών μας και των συμπολιτών της ευρύτερης περιοχής θα δώσει δύναμη και κουράγιο στο Συνδέσμου μας να υλοποιεί με δύναμη ανάλογες πρωτοβουλίες πολιτισμού και προόδου.
Πέντε πόλεις (Καλάβρυτα, Πύργος, Τρίπολη, Άργος, Κιάτο)
Πέντε χορευτικά σύνολα συναντώνται στην Αγία Παρασκευή, Λαγκαδίων την Παρασκευή 22 Ιουλίου (στις 20:30) και σας περιμένουν !