Φόρος τιμής στον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ’21, ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στην Πλ. Αγγ. Σικελιανού στην Ηλιούπολη συναντήθηκαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας για να τιμήσουν τον Λαγκαδινό μπουρλοτιέρη, ήρωα της επανάστασης του ’21 Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη).

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Ηλιούπολης Κος Βαλασσόπουλος Βασίλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ηλιούπολης και μέλη του Δ.Σ. Αρκάδων της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποίησε ο Πάτερ  Δωρόθεος .

Η Κα Ρένα Μήκου, στην οποία είχε ανατεθεί από το Δ.Σ. η παρουσίαση της εκδήλωσης κάλεσε στο βήμα το μέλος του Δ.Σ. Κο Κυριαζόπουλο Αριστομένη ο οποίος μίλησε για τον τιμώμενο Λαγκαδινό ήρωα, για τον αδικημένο από την πολιτεία μπουρλοτιέρη της επανάστασης του ’21.

Με ζεστό, ουσιαστικό και παραστατικό λόγο ο ομιλητής, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Καραβόγιαννη, στη ζωή και τα ηρωικά του κατορθώματα, αλλά και στην λιτότητα και την σεμνότητα με την οποίαν έζησε.

Εν συνεχεία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Αττική Λακαδινών και του Δημάρχου Ηλιούπολης.

Τους σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου και του Προέδρου του Συνδέσμου μας ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης –τη βοήθεια της ακούραστης Κας Ρένας Μήκου- και η σημαντική συμμετοχή των συμπατριωτών μας, μελών και φίλων του Συνδέσμου απέδειξαν την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ανάλογων τιμητικών- επετειακών εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερα, σ’ αυτές τις δύσκολες και σκοτεινές εποχές, η προβολή και γνώση της ένδοξης ιστορίας των Λαγκαδινών ηρώων μας ενθαρρύνει και διδάσκει τις νεώτερες γενεές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες «φιλοξενήθηκαν» από τον Σύνδεσμο μας στο Δημοτικό Περίπτερο του Δήμου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» όπου εκεί είχαν την ευκαιρίας να απολαύσουν καφέ, ποτά, αναψυκτικά και εδέσματα σ’ ένα ζεστό Λαγκαδινό περιβάλλον…

Και του χρόνου !!